Zangles om jou te laten stralen!

N

Je hoofd is als 35 geopende tabbladen en je weet niet waar de muziek vandaan komt?

Zang en ACT als ontspanning. Gun jezelf een moment van rust in onze sessies. Maak jezelf tegelijkertijd weerbaar voor de ‘rush’.

N

Zijn spiegels en foto's je grootste vijand?

Zang en ACT als motivator. We werken via ons programma aan zelfvertrouwen en zelfontwikkeling. Op en naast een podium.

N

Wil jij zangles volgen?

Zang en ACT als educator. We brengen zangtechnieken aan op jouw niveau en richten ons op wat jij wil! We werken op een opbouwende manier en richten ons nooit op fouten. Onze specialisatie: zangles voor beginners!

Zangles voor beginners in jouw buurt.

Wij zijn ervan overtuigd dat zingen bijdraagt aan leuke momenten in het dagelijks leven. Vindt jij dat ook? Zou het niet leuk zijn om alles moeiteloos te kunnen zingen? Laat ons je helpen!

Wij bij Sing2ACTvzw  hebben jarenlang ervaring in de problemen die beginnende zangers treffen. Niet alleen de problemen met je zangstem maar ook in het durven zingen.

Zoals je in het filmpje hieronder kan zien. We zijn sterk beinvloedbaar door onze ‘negatieve’ gedachten. Met ACT leren we je omgaan met deze gedachten. Zo ben jij vrij om te zingen!

Valstrik van je eigen geluk

We zijn allemaal vaak zo streng voor onszelf in de verwachting dat we gelukkig moeten zijn. Maar we beseffen niet hoevaak we streng zijn. Of dat dit zelfs kan hinderen in ons leven.

Dr. Russ Harris heeft een fantastisch filmpje laten maken over hoe ons brein zich vaak bindt met ‘negatieve’ gedachten. We zien hier duidelijk hoe dit voorkomt uit een overlevingsdrang. (ondertitels: instellingen, Dutch)

Stress en drukte laat ons sneller terug vallen in deze overlevingsdrang. Je voelt je gespannen, je zit vast met veel of met ‘negatieve’ gedachten en gevoelens. Sing2ACTvzw vindt het belangrijk dat je weet waar dit vandaan komt. Zo kunnen we je daarna helpen er iets aan te doen.

 

“Met zang en ACT willen we mensen helpen meer kwaliteit brengen in hun leven”

Mijn pad naar een mindfull leven 

“Ik wist het op dat moment niet. Maar ik heb vele jaren amper waardevol geleefd. Ik wou alles maar perfect doen en er was weinig ruimte voor fouten of rust voor mezelf. Er werd me aangeraden een ACT opleiding te volgen.

Tijdens mijn basiscursus ACT merkte ik al snel dat het me erg goed lag. Zeker ten opzichte van mijn andere groepsleden. Maar waarom? Ik heb ontdekt dat mijn voorkennis van zang als docent en uitvoerend artiest enorm veel bij heeft gedragen aan men ACT ervaring. Opeens besefte ik dat mijn kritische blik niet altijd hulpvol kan zijn. Ik leerde mildheid ten opzichte van mezelf. En leerde meer waarde gericht te leven. Ik besloot deze wijsheid te implementeren in mijn zangles en met succes. Door mezelf bij te scholen in ACT kon ik deze kennis in een systeem gieten. Waarna ik in 2020 de vzw Sing2ACT oprichtte.” – Joris Coninx

 

Zangles Leuven

“Met deze sessies leer ik mezelf te zijn, zonder hindernissen!”

Individueel

Je leert de technieken die jou helpen. Alles wordt aangepast aan jouw noden en leervaardigheden.

In je onderneming

Gun je werknemers gezonde rustmomenten. Implementeer oefeningen die mensen weerbaar maken voor zichzelf en moeilijke situaties.

Ervaringen van Sing2ACT zanglessen

Met oog voor detail heeft de docent mij het onderste uit de kan doen halen. Ik ben enorm gegroeid in mijn zangtechniek tijdens de sessies. Er is altijd zeer goede en vooral duidelijke uitleg. Als je iets niet begrijpt wordt er een andere manier gezocht om het je duidelijk te maken. Soms een beetje streng maar er wordt vooral gekeken naar waar je nog kan groeien.

Na deze zanglessen heb ik ook besloten om te starten in een band en heb ik ook mijn eerste zangconcerten gezongen.

Fine Smeets, 25

Kinesiste, reflexologe

Ik vond het moeilijk om alles in mijn leven draaiende te houden. Mijn werk en mijn gezin slorpte al mijn tijd op. Zonder dat ik het wist was ik niet voor mezelf aan het zorgen doordat ik altijd voor andere zorgde. Ik hou van zang en daarom ben ik gestart bij Sing2ACT. Al gauw werd het me duidelijk hoe gehaast ik leefde. Hoe dat zelfs in de weg stond van mijn zang. 

Ik leef nu samen met mijn gezin meer gebalanceerd. Ik geeft tijd aan mezelf, zo kan ik ook tijd geven aan anderen.

Jewel Martis, 38

Onthaal medewerkster

Klaar om te stralen?

Zoals een potplantje een grotere pot nodig heeft om te groeien. Creeëren we afstand van onze eigen gedachten en emoties zodat we minder beïnvloedbaar zijn. Met deze afstand zijn we vrij om te kiezen voor de dingen die belangrijk voor ons zijn.

*Een aankoop van 5 of 10 sessies gebeurt na een eerste kennismakingsgesprek. Na aankoop dienen de sessies binnen het jaar te worden benuttigd.

Sing2ACT biedt sessies aan in:

Bree

Jouw onderneming

Klaar voor je volgende stap?

“To sing a wrong note is insignificant if you sing with passion”

Veelgestelde vragen

Wat is ACT?

Acceptance and commitment therapie of acceptance and commitment is een wetenschappelijk onderbouwde vorm van gedragstherapie. Binnen ACT wordt er vanuit gegaan dat je in je leven onvermijdelijk op allerlei hindernissen stuit, die je verhinderen je dromen waar te maken. Denk hierbij aan vervelende gedachten, moeilijke emoties en onaangename lichaamsgewaarwordingen. ACT reikt allerlei hulpmiddelen en technieken aan om daarmee om te gaan. Het doel hiervan is om er niet meer zo door opgeslorpt te worden, zodat er meer energie overblijft voor de waardevolle dingen in jouw leven.

ACT helpt je een bewust en waardevol leven te leiden, door je te leren omgaan met onaangename gevoelens, een gezonde afstand te nemen van negatieve gedachten (Acceptance), remmingen weg te nemen, en je te richten op wat écht belangrijk is in jouw leven (Commitment).

Wat als ik echt niet kan zingen?

Onzin! Met uitzondering van ware fysieke beperkingen kan iedereen zingen.

Zie het als darten, hoe kan je de roos raken? Heel veel te oefenen natuurlijk!

Los van dit feit zullen we jou ook nooit drillen, je kiest zelf hoe intens je sessies wilt volgen. 

Voor de groepsessies is enig toonvastheid een pluspunt. Als je twijfelt kan je altijd starten met een individuele sessie.

Kan ik enkel Acceptance and commitment training volgen?

Ja, dat kan! Al kan je dit voorlopig enkel in individuele en  online sessies volgen. Groepsessies gaan altijd gepaard met zang.

Wat is zangmethode van Lichtenberg?

Is een zangmethode ontworpen in Lichtenberg.

Het praktisch onderzoek gebeurt via zintuiglijke waarneming tijdens het zingen van een klank. De vaardigheid om via de zintuigen (luisteren, voelen,…) de klank waar te nemen wordt steeds dieper ontwikkeld en verfijnd. Dat is nodig, want het stem-orgaan is van nature een subtiel orgaan en vraagt daarom ook een verfijnde besturing die enkel kan gebeuren via een – eveneens verfijnde – zintuigelijke waarneming. Zo voorkom je stemproblemen of kan je ze oplossen; tevens kan je tot groter comfort komen tijdens het zingen, ook al ondervond je voorheen nooit bewust stemlast (preventie van stemproblemen).

Het theoretisch onderzoek komt vaak na een praktische ervaring, maar ook ervoor of zelfs tijdens het zingen, zonder hiermee de opgedane ervaring in een rationeel keurslijf te gieten. De theoretische duiding kan bestaan uit: inzicht in de akoestiek, de anatomie (bouw) en de fysiologie (werking) van het stem-instrument. Theorie is nodig om “blinde vlekken” op te ruimen en zo tot een bewuster en efficiënter contact met het eigen stem-instrument te komen. Het stem-instrument is immers onzichtbaar en aldus heel verschillend van andere muziekinstrumenten. Het is daarom nodig zicht te krijgen op de “inwendige landkaart” van het instrument en op interessante klankcomponenten, om tot hoge efficiëntie te komen.

Kan ik enkel zangles volgen?

Tuurlijk! Je kan je laten onderdompelen in technieken van complete vocal technique, Estill voice technique en de beginselen van Lichtenberger. 

We adviseren om ook ACT te leren omdat we sterk geloven in de kracht van ACT ook voor jouw stem gebruik.

Wil jij jouw ervaring delen? Laat het ons weten!

Je bent al zover gekomen. Klaar om verder te gaan?