Vrij om te doen wat ik wil

Joris Coninx: Oprichter Sing2ACT

Als je dit bent aan het lezen heb je waarschijnlijk ook veel van mij gelezen op de andere pagina’s. Ik ben blij je interesse op te wekken. Hoogstwaarschijnlijk zit je nu op een plaats in je leven waar ik ook zat. Je gedachten en gevoelens zijn meester over je leven, je keuzes en acties zijn vooral gedreven door hun. Je wilt verandering brengen in dat soort leven maar je hebt geen idee hoe. Maar wees gerust! Er is een weg! En als jij het toelaat wil ik je daarbij helpen.

Acceptance & commitment therapie (ACT) is naar mijn mening de beste manier om je vrij te maken van gedachten en gevoelens waar je vanaf wil. Angst, “wat gaan ze niet van me denken”, schuld, “ik kan dit niet”, boosheid,… Als mens ken je het allemaal wel. Ik heb ontdekt dat we met zingen of openbaar spreken vaak door dezelfde soort emoties en gedachten moeten gaan om de actie, zingen of openbaar spreken dus, uit te voeren. Met ACT gaan we dus om met deze gedachten en gevoelens om later deze technieken toe te passen in je eigen leven. Tegelijkertijd weet ik dat zang kan bijdragen aan een goede ACT ervaring. Het systeem wat ik heb opgebouwd versterkt elkaar. En of je nu een fulltime zanger of een diva onder de douche bent. Elk niveau van zangstem is welkom.

Er wordt meestal verwacht dat ik hier mezelf ga verdedigen met diploma’s en prijzen. Ik zal kort beschrijven welke opleidingen ik heb gevolgd maar hecht meer waarde aan de ervaringen die ik met jullie wil delen.

Joris is zanger/acteur/regisseur/coach met een grote passie voor musical maar ook muziek in het algemeen. Hij heeft hierbij 8 jaar musical ervaring bij musicalcompagnie Mithe en WYSIWYG en 5 jaar ervaring als regisseur/zangcoach als freelancer in Jeugdmuziekschool Bree, Dansschool crescendo en Samaritan musical productions.

Naast 6 jaar zanglessen in jeugdmuziekschool Bree en SLAC Leuven heeft Joris ervaringen vanuit technieken zoals Estill voice (EVT Level 1&2, 2015), Complete vocal technique (workshops 2016,2019) en zangmethode van Lichtenberg (Livia Cuypers, 2019-2020), ACT basis (allegre, 2018) en ACT protocollen (ACT academie, 2020)

 

Volg ons op Social Media:

Estill voice training: Level 1 & 2

In 2016 volgde ik na enkele jaren lesgeven deze opleiding. Die zeer gericht is op het stemorgaan.

Acceptance and commitment therapie basis

In 2018 volgde ik deze basis cursus ACT van allegre.

Training in het geven van individuele- en groepstherapie

In 2020 volgde ik deze cursus bij de ACT academie. olv Saartje De Cock

Hoe klanten mij ervaren

Onze dochter van 7 jaar is dol enthousiast over de zanglessen. Er wordt op haar tempo en niveau uitgelegd hoe je juist moet zingen en ze krijgt oefeningen om haar stem te leren kennen. Ieder kind is uniek en wordt bij Joris aanvaard met zijn/haar eigen talenten. Het fijne is dat er geen verplichtingen zijn en we zijn niet gebonden aan vaste dagen en uren. We plannen de lessen in wanneer het ons uitkomt, als er nog plaats is tenminste.

Fiore, 7 jaar

Geschreven door haar mama, Cindy Smets.

Wil jij met één van ons samenwerken aan een oplossing voor jou?