Selecteer een pagina

Waarom zou je zangles volgen? YouTube staat ten slotte vol doe het zelf filmpjes en eigenlijk ben je niet zo ambitieus met zingen dat je er geld aan wilt uitgeven. En dat kan perfect! Niets is natuurlijk verplicht! 

Maar zou het niet leuk zijn om nog meer uit je stem te halen? Stel je eens voor dat je makkelijker kan zingen en zelfs praten. Dat je niet meer het stil stemmetje of de luide prater hoeft te zijn? Op YouTube is er wel niemand die naar je luistert. Niemand die je in real time feedback kan geven. 

Wist je dat zingen en zeker zingen in groep jouw kan helpen tegen stress, spanning en vermoeidheid? Diverse studies tonen aan dat zingen en voornamelijk in groep zingen de productie van het hormoon oxytocine verhoogt? “Oxytocine wat is dat voor beest?” hoor ik u zeggen. Wel zeer simpel, dit is jouw knuffel hormoon. En iedereen herkent het goed gevoel dat je krijgt als je je huisdier, kind of geliefde knuffelt. Het spreekt voor zich dat dit een aangename werking heeft op je lichaam. Sterker nog deze productie van oxytocine remt de productie van cortisol, ons stress hormoon. Zingen doet je dus niet alleen indirect (of soms ook direct) goed voelen. Maar maakt jou ook weerbaarder voor dagdagelijkse stress. 

Sing2ACTvzw gaat voor jou een stapje verder. Met de toevoeging van ACT (acceptance and commitment therapie) leren we jou technieken die je een andere relatie laten vormen met jouw gedachten alsook je emoties. Zo ben je meer vrij om te kiezen wat voor jou waardevol is. Je zelfvertrouwen, zelfbeeld, zelfzekerheid en creativiteit wordt groter. En we laten dit versterken door ons zang aanbod. 

Waarom zou je zangles volgen? Misschien is het helemaal niets voor jou. Of misschien is het jouw eerste stap tot een beter leven waar je nog meer van kan genieten…